Salacgrīvas osta un jahtu piestātne , moli

Pērnavas iela 3

Salacgrīvas osta ir tālākā Latvijas Ziemeļu osta. Tā atrodas Rīgas jūras līča ZA malā Salacas upes grīvā, 100 km no Rīgas un 13 km no Latvijas un Igaunijas robežas. Tā jau 1368. gadā vēstures avotos minēta kā Livonijas arhibīskapa osta. Jau sākot ar 19 gs. otro pusi Salacgrīvas osta izveidojas par nozīmīgu lauksaimniecības ražojumu un kokmateriālu eksportostu Ziemeļvidzemē. Par aktīvu dalībnieci kravu pārvadājumu tirgū starp Eiropas valstīm tā kļuva 20 gs. 90. gadu sākumā, kad no lokālas zvejas ostas tā kļuva par kokmateriālu, šķeldas un cita veida kravu eksporta ostu. Osta ir atklāta un to var apskatīt jebkurš interesents.

Salacgrīvas jahtu piestātne atrodas Salacas upes labajā pusē apmēram 200 m no VIA Baltica ceļa. Tā labi saskatāma braucot pār Salacas upes tiltu. Jahtu piestātne ir izveidota tā, ka jahtu ienākšana un iziešana no tās, kā arī tajā atrodošās jahtas netraucē komerckuģu kustībai un to apkalpošanu. 1999. gada vasarā tika veikti jahtu ostas remontpadziļināšanas darbi, kā rezultātā pie jahtu piestātnes patreiz var pienākt jahtas ar iegrimi līdz 2,5 m. Ostā ir 40.m peldoša piestātne ar 25 jahtu vietām. Jahtu piestātnes apkārtnē ir veikti vides sakārtošanas darbi, kas rada patīkamu vizuālo iespaidu. Izbūvētas kāpnes un piebraucamais ceļš, kas savieno stāvo krastu ar jahtu piestātni, kā arī izveidots skatlaukums, no kura paveras skaists skats uz jahtu piestātni un to ostas daļu, kurā tiek veikta komercdarbība. Jahtas pie piestātnes var saņemt ūdeni un pieslēgties elektrotīklam, kā arī nepieciešamības gadījumā ir iespējams veikt degvielas uzpildīšanas operācijas. Ir pieejamas tualetes un dušas.

Salacgrīvas osta un jahtu piestātne , moli

Adrese: Pērnavas iela 3
Mājas lapa: http://www.salacgrivaport.lv
Tālrunis: +371 64071111
E-pasts: port @salacgrivaport.lv
Avots:
Jūsu atsauksme var būt pirmā!

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: