Tūristu iecienītā Taizemes pludmale «Maya Bay» būs slēgta turpmākos 4-5 gadus

Lielākā daļa noteikti ir kaut reizi noskatījusies slaveno 2000. gada filmu "Pludmale" ("The Beach") , kurā šarmantais aktieris Leonardo di Kaprio metas izaicinošā piedzīvojumā un no komforta pilnas dzīves ASV nokļūst Āzijas pulsējošajā sirdī Taizemē.

Popularitāti guvusī Krabi sala valdzinājusi ceļotājus no visas pasaules un ik gadu to apmeklē miljoniem tūristi. 2018. gadā vien uz tās savu kāju spēra 2,5 miljoni interesentu, kuri noteikti cerējuši uz paradīzes cienīgu nostūri, tā vietā saņemot tūristu pūļus un masas, kas plūst no un uz salu.

Jau aizvadītā 2018. gada jūnijā Taizemes varas iestādes nolēma slēgt iemīļoto salas pludmali Maya Bay, lai ekosistēma pieņemtos spēkā un atveseļotos no tūristu radītā piesārņojuma. Sākotnēji bija iecerēts pludmali slēgt uz posmu līdz 2018. gada septembrim, tomēr tā aizvien ir liegta ceļotājiem un ir aprēķināts, ka ekosistēmas atjaunošanai vajadzīgais laiks būs vismaz 4-5 gadi, kuru laikā ceļotajiem pludmalē būs liegts ierasties.

Kopš pludmale tika liegta ceļotājiem, piekrastē atgriezušās rifu haizivis un krabji, kā arī sākuši augt 23.000 stādītie jūras koraļļi. Šis ir iepriecinošs fakts, jo aptuveni 50 % līdz šim esoši koraļļi tika iznīcināti lielā tūristu pieplūduma laikā. Par ekosistēmas uzlabošanu atbildīgā grupa turpinās uzraudzīt salas vidi, izmantojot teritorijā izvietotos datu reģistratorus.

Piesārņojums un lielie tūristu bari pludmalēs rada problēmas arī citās Āzijas reģiona valstīs, sākot no Filipīnām līdz Indonēzijai. Atbildīgās amatpersonas aktīvi cenšas risināt samilzušo problēmu un aicina ikvienu izvērtēt savu pienesumu šajā un līdzīgās situācijās ceļojumu laikā.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:


Nikos Travel
,

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.34540606sec.