Kas jāzina par ESTA – ASV ieceļošanas atļauju?

Kurš gan negribētu ceļot uz visu iespēju zemi – Amerikas Savienotajām Valstīm! Bet, lai fiziski tiktu līdz transporta līdzeklim, kas ļaus ierasties, ir nepieciešams izdarīt un zināt vairākas svarīgas lietas. Lai jūs varētu mācīties no citu kļūdām, ne savām, veicām padziļinātu izpēti, lai saprastu, cik viegli ir orientēties interneta dzīlēs, mēģinot nokārtot visas nepieciešamās lietas nokļūšanai ASV.

ESTA ceļošanas atļauja vai ASV ieceļošanas vīza?

Būtiski zināt, ka, ja ASV neuzturēsieties ilgāk par 90 dienām un dodaties biznesa vai tūrisma nolūkos, kopš 2008. gada 17. novembra nav nepieciešama ieceļošanas vīza, bet gan ESTA pieteikums.

Ja uz ASV dodaties ar citu mērķi, piemēram, lai mācītos vai strādātu, tad ir nepieciešams vērsties ASV vēstniecībā ar vīzas pieprasījumu.

Kas ir ESTA?

ESTA pieteikums ir ASV ceļošanas atļauja. Tā ir automatizēta sistēma, kas tiek izmantota, lai noteiktu apmeklētāju tiesības ceļot uz ASV bezvīzu programmas ietvaros. To var iegūt iepriekš veicot tiešsaistes reģistrāciju mājaslapā.

Svarīgākais par ESTA

•    ESTA pieteikumu var iesniegt ne vēlāk kā 72 stundas pirms ceļojuma sākuma.

•    ESTA ir derīga divus gadus, ja vien netiek anulēta vai ja pases derīguma termiņš nebeidzas ātrāk.

•    Ja pēc ESTA apstiprināšanas mainās iesniedzēja galamērķa adrese vai maršruts, to ir obligāti jāatjauno ESTA sistēmas interneta lapā.

•    ESTA tiek pieprasīta un saņemta elektroniski.

•    Par reģistrāciju vai pieteikuma atjaunināšanu tiek piemērota maksa 14 $ apmērā.  

•    Pat ja ESTA pieteikums ir apstiprināts, tas negarantē iekļūšanu ASV.

•    Ja ESTA pieteikums tiek noraidīts, jāgriežas vēstniecībā ar vīzas pieprasījumu.

Ja līdz šim viss šķiet samērā skaidrs, tad mirklī, kad nepieciešams tik vien kā apmeklēt ESTA mājaslapu un veikt reģistrāciju atļaujas saņemšanai, sāk palikt grūti orientēties, lai saprastu, kura ir uzticamākā vietne. Googles meklētājā pieejamas vairākas mājaslapas, kas nodrošina šo pakalpojumu, bet kura ir īstā?

Google.com meklētājā, ierakstot “esta pieteikums”, pirmie trīs rezultāti ir mājaslapas, kas norāda uz to, ka tajās ir iespējams pieteikt vajadzīgo atļauju.

Kā redzams ekrānuzņēmumā pirmā mājaslapa, kas parādās meklētājā, NAV oficiālā mājāslapa. Apmeklējot pirmo mājaslapu, var iegūt būtisku informāciju par to, kas ESTA ir un arī tai pieteikties. Vairāki cilvēki neuzmanības vai nezināšanas dēļ to arī izdara. Gala rezultātā pieteikuma izveidošana izmaksā krietni vairāk par 14$, dārgo starpniekpakalpojumu dēļ.

Uzklikšķinot uz “ESTA pieteikums”, cilvēks tiek novirzīts uz mājaslapu. Redzams, ka pirmajā rindkopā tiek paziņots, ka “Maksa par mūsu profesionālajiem ESTA pārskatīšanas un apstrādes pakalpojumiem ir USD 88,00 par pieteikumu, un šī summa iekļauj obligāto ASV valdības nodevu USD 14,00 apmērā.”.

Kā trešais meklēšanas rezultāts Google.com uzrādās www.estausa.com/lv/, kas arī nav oficiālā mājaslapa. Izpildot šīs mājaslapas ESTA testu un nonākot līdz ceturtajam solim, kurā jāveic maksājums, tiek norādīts, ka “Samaksa par mūsu pakalpojumiem jūsu kredītkartes/bankas konta izrakstā tiks atspoguļota sekojošā veidā: ESTAFEE.COM / ESTASYSTEM.COM $85.00.”


Svarīgi ir ņemt vērā oficiālos informācijas avotus. Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas mājaslapā norādīts, ka jāveršas šajā oficiālajā ESTA mājaslapā. Šī ESTA oficiālā mājaslapa Google meklētājā parādījās kā otrā.

Sekojot linkam uz oficiālo mājaslapu un piesakoties ESTA pieteikumam, jau pirmajā solī pie lietošanas noteikumiem, tiek minēts, ka samaksa būs 14$. Ja pieteikums tiks noraidīts, ieturēti tiks tikai 4$.

Mēs iesakām visu sev vajadzīgo informāciju par ESTA ceļošanas atļauju un ASV vīzām meklēt Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas mājaslapā. Tajā pieejamas pārskatāms, detalizēts informācijas apkopojums.

Vairāki cilvēki, akli uzticoties Google meklētājam vai arī neuzmanības dēļ, cieš, pārmaksājot par ESTA pieteikumu. Svarīgi ir uzticēties tikai oficiāliem avotiem. Tas pasaudzēs jūsu nervus un ietaupīs gan laiku, gan krietnu naudas summu!

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49679089sec.