| Bizness

Latvija un Ķemeru Nacionālais parks pirmo reizi uzņems Eiropas nacionālo parku ikgadējo konferenci

Dabas aizsardzības pārvalde Ķemeru Nacionālajā parkā, Jūrmalā šoruden, no 24. līdz 27. septembrim, uzņems Eiropas lielākās aizsargājamo dabas teritoriju organizācijas – EUROPARC Federācijas (EUROPARC Federation) ikgadējo konferenci, kas diskusijās  un darba grupās par dabas izpratni un vērtību pulcēs vairāk nekā trīs simtus jomas profesionāļu no visas Eiropas.


EUROPARC Federācijas pastāvēšanas 45 gadu laikā šī ir pirmā reize, kad ikgadējā konference tiek rīkota Baltijas reģionā. Šī ir arī pirmā reize, kad tik plaša mēroga starptautisks forums par dabas aizsardzību notiek Latvijā “EUROPARC 2019” konferences vadmotīvs ir “Dabā ar izpratni” - sauklis, ar kuru Dabas aizsardzības pārvalde jau vairākus gadus īsteno dabas izglītības programmas, veicinot visdažādāko auditoriju izpratni par dabas vērtībām, to nozīmi un veselīgu līdzāspastāvēšanu ar sabiedrību.


“Šogad konference akcentēs nepieciešamību apzināties un novērtēt dabas likumsakarības un lomu teju visās dzīves jomās, ja vien vēlamies nodrošināt kvalitatīvu un uz ilgtspējīgu attīstību vērstu dzīves vidi. Ne mazāk būtiskas būs diskusijas arī par dabas lomu politikā, ekonomikā, kā arī radošajās nozarēs – mākslā, arhitektūrā un citur. Konferences rīkošana ir vienreizēja iespēja sākt Latvijas valsts pastāvēšanas otro simtgadi ar lielāko un nozīmīgāko pasākumu dabas saglabāšanas, vides interpretācijas un sabiedrības iesaistes jomā Eiropā. Tā nostiprināt Latvijas lomu Eiropas dabas saglabāšanas lēmumu pieņēmēju un viedokļu līderu sabiedrībā un izcelt Latvijai nozīmīgas tēmas un problēmas Eiropas līmenī,” pauž Dabas aizsardzības ģenerāldirektors Juris Jātnieks.


Konference pulcēs vairākus simtus nozares augstāko amatpersonu un viesu, lai  analizētu jaunākās tendences un aktualitātes saistībā ar aizsargājamām dabas teritorijām, dalītos pieredzē un plānotu nākotnes attīstību, tajā skaitā diskutētu par dabas vērtību nozīmi tautsaimniecībā.

Ķemeru Nacionālais parks un Jūrmala par norises vietu nav izvēlēti nejauši, jo tieši ĶNP ir pirmā Latvijas dabas teritorija, kas jau atkārtoti ir saņēmusi Eiropas ilgtspējīga tūrisma hartas sertifikātu – kā apliecinājumu atbildīgai pieejai dabas saglabāšanā, sadarbības veicināšanā un mudinājumu arī turpmāk attīstību plānot pārdomāti.


Reģistrācija konferencei ir sākusies. Tai pieteikties iespējams tīmekļa vietnē www.europarc2019.com. Konferencē aicinām piedalīties jomas profesionāļus un interesentus no sabiedriskajām organizācijām, uzņēmumiem un valsts iestādēm, kuri ir ieinteresēti iedvesmojošās diskusijās, pieredzes apmaiņā un darba grupās par dabu kā vērtību ikdienā.


______


EUROPARC federācija (www.europarc.org) ir lielākā organizācija dabas aizsardzības jomā Eiropā, kurā pārstāvēti  380 biedri no 37 valstīm, apvienojot tūkstošiem aizsargājamo dabas teritoriju un NATURA 2000 vietu. Tā apvieno aizsargājamo dabas teritoriju administrācijas, asociācijas, individuālos biedrus un NVO, kas atbildīgas par aizsargājamām dabas teritorijām.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR
Holiday and travel offers 19.04.2024 - 26.04.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More
Holiday and travel offers 23.04.2024 - 30.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More
Holiday and travel offers 22.04.2024 - 29.04.2024 Castle opening hours from 1st of May Trakai TIC
Opening hours of Trakai Island Castle from 1st of May up to 30th of September | More

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13651299sec.