Zemgalē atklās Baltijā lielāko velosipēdu piedzīvojumu taku meža vidē

Katrs jauns gads nāk ar jaunām idejām, izaicinājumiem, arī neatlaidīgu darbu un gandarījumu - sasniegtiem rezultātiem. 2019. gada tūrisma sezonā jaunumi arī Tērvetes novada aktīvās atpūtas un izziņas piedāvājumā. Tērvetē šopavasar tiks atklāts Baltijā lielākā velosipēdu piedzīvojumu taka meža vidē.

Tērvetes novadā, LVM dabas parka Tērvetē jaunajā tematiskajā daļā iepretim lielajai autostāvvietai, izbūvēta un labiekārtota velosipēdu piedzīvojuma taka teju 3 km garumā pa mainīgo, dažādo meža vidi. Takas izbūvē izmantotas reljefa priekšrocības, izveidoti līkumi, pagriezieni, daudzveidīgi pacēlumi – tramplīni, virāžas, laipas un tilti. Velo takas izmantošanai nav nepieciešamas īpašas sagatavošanās prasmes, tā ir piemērota dažāda vecuma un prasmju lietotājiem. Piedzīvojumu taka sadalīta vairākos etapos – pašiem mazākajiem dabas draugiem dip dap ritenīšu un pirmo velosipēdu vecumā izveidota piemērota aktivitāšu turpat 400 m gara taka, savukārt pusaudžiem un azartiskajiem dabas draugiem izveidots lielāks aplis ar atbilstošas grūtības pakāpes šķēršļiem. Gar takas malām izvietoti soli un stendi ar stāstiem par to, kā mežs aug, kas tajā mīt un kā tas mainās, lai interesenti aktīvās atpūtas gaitā var atvilkt elpu un uzzināt ko jaunu. Jaunā aktīvās atpūtas taka ir piemērota gan gājējiem, gan velo braucējiem, gan jaunajām ģimenēm ar mazuļu ratiem. Uzlabojoties laikapstākļiem, tuvojoties siltākam un priecīgākam laikam, aicinām doties dabā, būt aktīviem un sportiskiem!

Tērvetes piedzīvojumu velo takas atklāšanas pasākums norisināsies 2019. gada 25. maijā, pasākuma "Latvijas meža dienas" ietvaros, velo takas atklāšana plkst. 12.00. Savukārt jau plkst. 12.30 starts velo sacensībām atklātajā velo takā. Sacensību nolikums – šeit.

Jaunumi arī Tērvetes novada tuvākajiem pārrobežas kaimiņiem – Žagares pilsētai un Žagares reģionālajam parkam. Vien 95 km attālumā no Rīgas, 15 km uz dienvidiem no Žagares, tiks atklāts paplašināts tūrisma objekts mierīgu, garu un ainavisku purva taku pastaigu cienītājiem.

Mūšu tīrelis ir viens no izcilākajiem Žagares reģionālā parka ainavu elementiem. Dabas komplekss aizņem 1,463 ha un sastāv no purviem dažādos attīstības posmos, mežiem un mitrājiem.

Jau 2015. gadā, atklājot purva laipas izziņas taku, Mūšu tīreļa dabas taka kļuva par garāko purva taku Lietuvā. Tad takas garums bija vairāk nekā 3 km. Šogad ir izbūvēts Mūšu tīreļa takas pagarinājums, veidojot apļveida pastaigu taku. Purva laipa vijas vairāk nekā 6 km garumā starp Mūšu tīreļa sūnu klajiem un priežu audzēm ap teju 6 ha plašo Miknaiķu ezeru, vienīgo dabīgo ezeru Jonišķu rajonā. Ticējums vēsta, ka, mazgājot seju tā ūdenī, būsi skaists un vesels. Bez tam purva takas malā ir izbūvēts 9 m augsts skatu tornis, kas patver skatam ezera un purva klaju plašumu. Mūšu tīrelis ir iekļauts aizsargājamo teritoriju tīklā NATURA 2000.  

Žagares reģionālais parks aicina iepazīties ar unikālo, dabisko, neskarto Mūšu tīreļa dabas taku, tiesa gan atzīmējot, ka pastaigas laikā purva takā neatradīsiet atkritumu tvertnes (tās pieejamas tikai takas sākumā), un aicinot radušos atkritumus ņemt līdz un iznest no dabas takas. Apmeklētājus aicina būt atbildīgiem, cienīt un aizsargāt dabu! Koordinātas dabas takas sākuma punktam - 56° 13' 11", 23° 15' 46.8".

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.24145389sec.